
Pişirme Ekipmanları
Mutfak dahilinde, işletmelerde tercih edilen pişirme ekipmanları içinde çok fazla ürün yer almaktadır. Hazırlanacak olan gıda maddesinin pişirme evresinde farklı yöntemler, farklı araç gereçler tercih edilir.
Otel, lokanta ve restoran pişirme ekipmanları arasında endüstriyel fırınlar, endüstriyel ocaklar, endüstriyel ızgaralar, sanayi tipi tost makineleri, kaynatma tencereleri, devrilir tavalar ve diğer tava çeşitleri yer almaktadır. Otel için gerekli pişirme ekipmanları daha geniş kapsamlı olacağından mutfak pişirme alanlarında geniş alanlı olmalıdır.
Endüstriyel Pişirme Ekipmanları
Endüstriyel mutfak‘larda geniş kitlelere hitap eder bu nedenle kullanılan endüstriyel pişirme malzemeleri de büyük müşteri kitlelerine hitap etmeli. Hızlı pişirme ve insan gücü ile uyum içerisinde olması gereken pişirme malzemeleri paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş olmalı garanti desteği uzun vadeli olarak devam edebilmelidir.
Restoran, otel, lokanta, büfe, pastahane ve ekmek fırınları için gerekli olan endüstriyel pişirme ekipmanlarını arasında Kuzineler, elektrikli ocaklar, gazlı ocaklar, wok ocaklar, indüksiyonlu ocaklar, fritözler, helvane tencereleri, endüstriyel kaplamalı tavalar, sos tavaları, kuzine fırınlar, tost ekmek kalıbı, endüstriyel (sanayi tipi) fırınlar yer almaktadır.
Pişirme Ekipmanları Maliyeti
Endüstriyel mutfaklar için gerekli pişirme ekipmanlarının maliyeti kullanılacak ekipman marka ve modellerine göre değişken olabilmektedir. İşletmeler için gerekli pişirme malzemelerini seçerken fiyat, performans ve uzun ömürlü olmasına dikkat edilmelidir. Paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş olmalı yüksek ısılara dayanabilen malzemeden üretilmiş olması gerekir. Ürün garantisinin uzun vadeli olması satış sonrasında da oluşabilecek problemleri çözebilecek bayilerden satın alınmalıdır.